VL 100 Ventilationsaggregatet med Värmeväxlare

VL100 från världsledande Mitsubishi borgar för hög kvalitet och ger förutom ventilation även värmeväxling som sänker kostnaden för att få ett bättre inomhusklimat. Ventilationsaggregatets värmeväxlare återvinner hög grad av värmen i den utgående luften och tillför värmen tillbaka in i utrymmet via den inkommande friska utomhusluften.

Här ses ventilationsaggregat VL 100 i vy inifrån rummet där installation skett.

Storleksmässigt är inte VL 100 större än inomhus-
delen till en luftvärmepump.
Det medger placering i de flesta förekommande bostadstyper och rum.
Installationen är i stort sett mycket enkel att utföra då det endast krävs två hål om vardera 75mm diameter i väggen. Anslutning till el sker via stickkontakt. Därför behöver inte elektriker tillkallas.

Bilden föreställer ventilationsaggregatets väggenomföringar som ses luta nedåt
Det enda som syns av aggregatet utåt är de två ventilationskåporna som hindrar regn och kraftig vind att påverka ventilationen och värmeväxlingen.

Ventilationsrören som levereras med räcker för en väggtjocklek om upp till 300mm. Det finns som tillbehör förlängare till dessa rör.

Upp till 75% av den utgående värmen tas tillvara och ventileras in igen. Driftskostnaden är mycket låg och kostar inte mer än en mindre tänd glödlampa. Det är ett mycket bra resultat för ett så här pass kompakt aggregat och kommer ge en rejäl energibesparing sett till att använda självdrag som ventilationslösning.. Om man ser till det som idag räknas till fullgod ventilation så täcker VL 100 upp hela 83m2 boyta. Aggregatet kan även användas i större utrymmen som komplement till existerande ventilation eller i större utrymmen där ventilationsgraden inte tvunget måste vara enligt Boverkets normer.

Förutom att ge energibesparing ökas komforten och välmåendet hos de boende i fall där man t.ex. bytt värmekälla och på det sättet reducerat den ventilation som innan fanns i huset. Detta kan också bli fallet om man bytt till nya energisnåla fönster som är tätare etc.

Vi kan nu erbjuda Ventilationsaggregat VL 100 till det mycket förmånliga priset om 5.449:- inkl moms och frakt.

2 års fabriksgaranti.

Leverans sker via Posten som aviserar.

Så här fungerar VL 100´S värmeväxlare.