PVE solcellspanel - solpanel från Sverige

PVE logo gällande solpaneler solcellspaneler monokristallina samt polykristallinaPVE är ett varumärke för solpaneler eller även kallat solcellspaneler tillverkade av det svenska företaget PV Enterprise Sweden AB, beläget i Vilshult där merdelen av tillverkningen sker.

PVE paneler finns i såväl monokristallina (170-180w) såsom polykristallina (140-150 samt 210-235w) solceller. Generösa garantier ges om 5års produktgaranti samt 25års effektgaranti.

Aluminiumramen är patenterad och gör konstruktionen lättare samt billigare i frakt samtidigt som man genom kopplingsdosans utformning ger en säkrare energiöverföring.

Specialglaset i de polykristallina solpanelernaFörutom ett glas rent från järn används i de polykristallina solcellspanelerna ett mycket speciellt glas från Saint Gobain vilket kallas Sanbarinoglas. Detta är "räfflat" och höjer effekten med mellan 3-10% i jämförelse med konkurrerande fabrikat som enbart har ett konventionellt av järn föroreningsfritt glas. Effekthöjningen är som störst då instrålningen av solenergi inte är optimal. 

PVE 12V Poly Solpaneler

Bilden föreställer PVE 12V solpaneler12V solpanelerna finns i utförande om 140, 145 och 150 watt.

Tekniska specifikationer (pdf)

- 140-6 
- 145-6 
- 150-6 
Produkterna har utgått ur vårt sortiment

PVE 24V Mono solpanel - solcellspanel

PVE 24V Poly solpanel - solcellspanel